Stjørdal Yoga tilbyr forskjellige yogastiler, og yoga på forskjellige ferdighetsnivå. Det kan for eksempel være rolig yoga med styrke, eller vinyasa, som er en mer dynamisk form for yoga, eller yin-yoga, hvor du sitter eller ligger på matta og holder hver stilling flere minutter. Ofte finner du elementer fra alle disse stilene i hver time, alt etter hva som er timens fokus, klassens nivå og hvem som deltar på timen. Hver økt varer i 90 minutter, og starter og avslutter med avspenning, fokus på kroppsbevissthet og pust. Hoveddelen er viet fysiske øvelser tilpasset det nivået du velger.
Mange av oss har sett bilder av flotte kropper i avanserte yogaposisjoner og tenkt at yoga ikke er noe for meg. Da er det en trøst å vite at Yoga handler om å gjøre det som nettopp DIN kropp kan klare. I bunn og grunn finnes det like mange måter å gjøre en yogaøvelse på som det finnes mennesker - vi har alle forskjellige kropper, og alle har sin spesielle måte å være perfekt på. Og jo stivere du kjenner deg, jo mer har du å hente fra en yogatime!!
Stjørdal Yoga ble opprettet av meg, Hilde Stol Øyan, i mars 2018, med et sterkt ønske om å kunne hjelpe flest mulig til å få det bedre i hverdagen.
I tillegg til at mange sliter både fysisk og psykisk, kan dårlig økonomi være en tilleggsbelastning. Det er min intensjon å holde prisene på et nivå som er akseptabelt for så mange som mulig. Derfor er det redusert pris for uføre og studenter, samt hvis flere i familien/samme husstand ønsker å gå på yoga.
I og med at jeg selv har erfart yogaens positive virkning på kropp og sinn, forsøker jeg å la erfaringene fra dette få guide meg i undervisningen.
Lokalet vårt finner du i underetasjen i Kjøpmannsgata 3, Stjørdal. Inngang fra Wergelandsvegen. Her kan du koble av omgivelsene for å koble deg på kroppen og lytte innover.
Født 1963, og
oppvokst på Stjørdal. Nokså aktiv hele oppveksten, med mye bading og sykling om
sommeren, ski, turn eller håndball om vinteren. I voksen alder har jeg funnet mye glede i løping (nå mer i skog og mark), fjellturer og
langrenn/fjellskiturer som treningsform. De siste 10-12 årene har yoga også kommet til.
Bakgrunn som biolog (Cand. scient. i terrestrisk økologi fra UNIT - AVH, 1994), med spesiell interesse for fysiologi, anatomi og økologi. To aktive langrennsjenter i husstanden forsterket etter hvert interessen for, og kunnskapen om hvordan kropp og sinn er bygd opp og fungerer (eller ikke fungerer..)
Med meg i bagasjen har jeg også svennebrev som møbeltapetserer fra 2006. Resultatet vonde skuldre hjelper meg nesten daglig i veiledning av elever ;-)
I dag driver samboer og jeg et lite småbruk med villsau i Skjelstadmarka, og ved anledning selger vi både saueskinn og kjøtt fra egne villsau.
Fungerer som daglig leder og instruktør i Stjørdal Yoga
Så langt
tilbake jeg kan huske, har jeg hatt perioder med depresjon og angst. Etter en slik periode høsten/vinteren 2012, startet samboer og jeg på Yoga i
januar 2013. Da hadde jeg i tillegg opplevd søvnløshet og udefinerbare smerter
i kropp og sinn over lengre tid. Etter kort tid på yoga merket jeg bedring på
alle områder. Senere begynte jeg å praktisere yoga flere ganger pr uke, noe som forsterket den positive effekten veldig.
Dette var kanskje hovedårsaken til at jeg høsten -14 startet min instruktørutdanning hos Sankalpa Yogasenter, som ble avsluttet sommeren -15 (200 timer Yoga Alliance-godkjent). I tillegg har jeg fordypning i yin-yoga, Yogaleder for barn og ungdom 10-16 år, introduksjonskurs Yoga for barn - 10t, samt teacher-trainings og work-shops med bl.a Mark Stephens, Magdalena McWeld, Sarah Powers, Henryk Liskiewicz (iyengar-yoga), Noah Mazé og Jordan Bloom. Sommeren -19 tok jeg videreutdanning (300 timer Yoga Alliance-godkjent) hos Mark Stephens Yoga i Santa Cruz, California.
Siden sommeren -15 har jeg undervist yoga kontinuerlig, og har etter hvert til sammen godt over 1000 timer med undervisning bak meg.
Født i 1966. Opprinnelig lånkbygg.
Har bakgrunn som sykepleier med erfaring fra rehabilitering, blant annet rehabiliteringstilbud for langvarig smerte, fibromyalgi og ME.
Hos meg, som hos så mange andre, satte livet seg etter hvert i kroppen. En kreftbehandling har gitt meg utfordringer med seinskader. Et langt liv med angst har satt sine spor og sammen med andre opplevelser bidratt til en fibromyalgidiagnose.
Når livet slår deg i bakken er det viktig å ha en verktøykasse full av gode verktøy som kan hjelpe deg på veien videre. Selv har jeg fått livet i fleisen en del ganger og det førte meg ut på leting etter hva jeg kunne gjøre for å få det bedre.
Det førte meg til yogaen, noe som var forelskelse ved første åndedrag. Fant veldig mye lindring og hjelp i de ulike teknikkene. At jeg fant så mye fint i yogaen gjorde meg nysgjerrig. Begynte derfor på yogalærerudanningen ved Sankalpa Yoga på Stjørdal for å lære mer. Dette førte meg videre til å utforske andre yogatilnærminger. Forsto etter hvert at den harde fysiske yogaen ikke var for min kropp. Har derfor søkt mer mot rolige former for yoga, som yin-yoga hos Magdalena McWeld. Yin yogaen tok meg til en mindfulness-utdannelse ved VID høyskole i Bergen. Etter hvert gikk turen mot yoga som er mer rettet mot kroniske smerter og stress hos Deva yoga institute.
Imidlertid har jeg stadig gått på smeller med mer smerte og fatigue. Prøvde å forstå, men fant ikke svaret. Først da jeg oppdaget Somaticsmetodens verktøy forsto jeg bedre hvorfor min kropp oppførte seg som den gjorde. Lærte meg å lytte innover og bruke de fantastiske øvelsene til å løse opp i spenninger og få en friere kropp med mindre smerter og fatigue.
Kjenner meg takknemlig for at jeg har funnet alle disse fantastiske verktøyene fra yoga, mindfulness og somatics. Verktøy jeg bare kan plukke fram og bruke ved behov. Noen ganger er det bevegelse kroppen vil ha. Noen ganger pusteøvelser. Andre ganger avspenning.
Fra januar -24 tilbyr jeg også én til én-undervisning (enkelt-timer og pakketilbud), både i Trondheim og på Stjørdal. Se min side på Fb, Somatics Metoden med Heidi: https://www.facebook.com/groups/345288211585027/?notif_id=1704030628884257¬if_t=group_r2j_app... for mer info!Utdanning/kurs:
Praksis:
Født 1984, oppvokst på Stjørdal. Jeg var aktiv i hele oppveksten, men våren 2000 fikk jeg påvist pernisiøs anemi, noe som bl.a medførte dårlig oksygenopptak og påfølgende dårlig pustemønster. Energien som jeg var vant med forsvant, i tillegg til at vedvarende fysisk og psykisk stress hele tiden tappet meg for krefter. Så da jeg sensommeren 2010 oppdaget en annonse om yoga i avisen, meldte jeg meg på og begynte å praktisere yoga en gang i uken. Kjente at dette var noe som ga mersmak. På nyåret 2011 begynte jeg å praktisere to ganger i uken, og merket stor forskjell. Forbedringene kom raskt: enda bedre balansering av pusten, og mer energi i kroppen generelt. Siden har jeg praktisert yoga flere ganger i uken.
Yogaen har gitt meg stort utbytte innen pusteteknikker og hjulpet meg å takle stress bedre og sunnere enn tidligere.
Fullførte Sankalpa Yoga’s ettårige instruktørutdannelse sommeren -13 (RYT200). Sommeren -15 startet jeg fordypning i Yin Yoga, noe jeg fremdeles utvider. Teacher-trainings, kurs og work-shops med bl.a Mark Stephens, Magdalena MecWeld, Jordan Bloom, Henryk Liskiewicz tilsvarer rundt 500 timer yogalærerutdanning. Har også utdanning innen Thai Yoga Massage.
Siden sommeren -13 til høsten -23 har jeg undervist yoga kontinuerlig, og har godt over 1200 timer med undervisning bak meg. Har en forkjærlighet for velvære, og det å finne roen, komme hjem i seg selv.
Yogaen vil fortsette å være et godt redskap for å bygge og styrke opp min fysiske og psykiske tilværelse.
Jeg er født i Hegra i 1953. Utdannet lærer, men har arbeidet mest med reiseliv og matlaging. Jeg er veldig glad naturen, og går turer hver dag. Yoga har jeg drevet med de siste 20 årene, mest hos Sankalpa Yoga på Stjørdal. Tok instruktørkurs der i 2013, og har undervist i senioryoga de to siste årene. Har også gått kurs hos Magdalena Mecweld (Yinyoga), Mark Stephens (Yoga Therapy) og flere retreats med Hilde Ravnå Bjørnstad.
Når vi blir eldre (50++) er det viktig å holde kroppen vedlike. Jeg synes at yoga gir allsidig trening og gjør godt for kropp og sinn. I senioryoga er øvelsene lagt opp så alle kan bli med og det skal ikke mange timene til før man merker at man blir sterkere, og mer myk og smidig.